Користувачі
Сьогодні нас відвідали:

Хмарка тегів
Головна » 2011 » Серпень » 26 » Відкриття програми "Бібліоміст"
13:47
Відкриття програми "Бібліоміст"

Відкриття нових послуг

17-18 листопада 2010 року відбулася презентація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету в 6 сільських бібліотеках-філіях комунального закладу «Охтирська районна централізована бібліотечна система». До центральної районної бібліотеки завітали Матей Новак - виконавчий директор програми "Бібліоміст", Арі Кац - старший координатор програм IREX з розвитку громадянського суспільства (м.Вашингтон), регіональний представник програми «Бібліоміст» в Сумській області О.Пікулицька, голова районної ради С.Б.Кірічко, керівник апарату районної державної адміністрації Є.А.Коритник, заступник голови районної державної адміністрації О.І.Картуз.
У минулому році бібліотекарі взяли участь в програмі "Глобальні бібліотеки”, яка запроваджується в 10 країнах світу і триватиме як мінімум ще три роки. В її рамках відбувся конкурс "Організація нових бібліотечних послуг з використанням Iнтернету”, за результатами якого відтепер книгозбірні шести сіл Охтирщини - Комиші, Мала Павлівка, Грунь, Сонячне, Хухра, Чернеччина отримали разом 15 комп”ютерів, сканери, принтери, скайп-зв”язок — все, що потрібно для виходу в Iнтернет і роботи з інформаційним матеріалом. Це перші сільські бібліотеки в Сумській області, які матимуть подібний доступ до інформації.
У звязку з цим директор програми "Бібліоміст” Матей Новак наголосив, що з 1600 книгозбірень у різних куточках України, які будуть поповнюватися комп”ютерами, 75 відсотків знайдуть шлях саме до сільських бібліотек. Гість звернувся до представників районної влади з побажанням у подальшому розвивати новітні технології, отримані працівниками бібліотеки завдяки їхній успішній участі в міжнародних грантах.

Представник програми "Айрекс”- ради міжнародних наукових досліджень та обмінів з Вашингтону Арі Кац зазначив, що автори та учасники програми будуть щасливі, якщо по закінченні її дії послуги з надання інформації населенню в бібліотеках і далі розвиватимуться. Це можливо тоді, коли бібліотеки дійсно стають невід»ємною частиною місцевої громади. Далі гості вирушили до с. Сонячне, де змогли побачити практичне втілення нових послуг.

Переглядів: 1298 | Додав: khakermp | Теги: Мала Павлівка, Бібліоміст, бібліотека | Рейтинг: 0.0/0